Follow Us @soratemplates

Tuesday 12 December 2017

Tips bertukar skincare

TIPS MACAM MANA NAK TUKAR SKINCARE. .


Nak tukar skincare pun ada cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dgn produk baru boleh menjadi racun pulak. .

Ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat. .

1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari.  Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang dah guna buat air tu .
.
2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya,  iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dgn kedatangan produk baru .

seqybeauty, cantik, cara nak tukar skincare, cara tukar skincare, bila nak pakai skincare yang lain, skincare, beauty tips, tips cantik, tips kecantikan
Seqybeauty 

.
3. Bila dah guna skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna).
.
4. Jika produk anda biasa shj, tiada merkuri dan wajah korang ok. 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkn wajah anda then, boleh terus tukar skincare.

Selamat mencuba !

#KeranaMukaKuBegituBerharga 😉

Order SEQYBEAUTY
0194703288

No comments:

Post a Comment