Follow Us @soratemplates

Wednesday, 4 September 2019

Ukuran Saiz Baju Mengikut Berat Badan

Assalamualaikum. Hi korang! Korang pernah tak nak beli baju online tapi ragu-ragu. AS pun camtu jugak.. Pernah beli baju tapi kena tukar. Dapat seller ok, oklah. Kalau dapat seller hampeh, rasa nak hampuk ja. Pernah sekali beli tapi tak boleh tukar, terpaksa bagi kepada saudara yang muat. Tapi rasa tak adil lah kan? 

So, ini saiz baju yang sesuai mengikut berat badan. Tapi AS nak habaq awal-awal yang saiz ni bergantung kepada bentuk badan,ketinggian dan juga design baju.  Contohnya, orang yang tinggi dan berat badan 72 kg tapi pakai saiz L. Bukan XL sepertimana dalam cart di bawah. 


Untuk design baju pula, jika design muslimah, saiznya kadang2 lebih besar 1-2 inch dari saiz design baju modern yang lain. So, untuk beli baju online better korang check dengan size cart yang diberikan oleh seller. 

Carta saiz baju mengikut berat badan hanyalah sebagai rujukan. Boleh juga untuk dijadikan motivasi bagi kurangkan berat badan dan saiz baju. 

Berat badan AS rahsia yer😜

No comments:

Post a comment